Backoffice uitbesteden

Verzorgen jaaropgaven

Voor de aangifte inkomstenbelasting of voor bijvoorbeeld het rondkrijgen van een hypotheek, is een jaaropgave een zeer gewenst document. Het is daarom erg belangrijk dat iedereen zijn jaaropgave op tijd kan vernieuwen. Dit betekent overigens niet dat er nog steeds handmatig wordt gewerkt aan de jaaropgaven; een groot deel is inmiddels digitaal te produceren, maar sommige factuurbedragen moet je wél handmatig toevoegen.

Jarenlang werden jaaropgaven nog handmatig bijgesteld en gecontroleerd. De opmaak van de jaaropgaven kon echter verschillen, waardoor het voor belastingdienst lastig was om bij te houden welke bedragen er nu precies moesten worden aangeleverd. Tegelijkertijd was het bedrag dat je als ondernemer verdiende meestal bekend, maar door de toevoeging van alle specificaties ontbrak vaak op tijd informatie om je feitelijke omzet te bepalen.

backoffice administratie

Vraag een offerte aan

Er kan geheel vrijblijvend een offerte aan worden gevraagd, zodat u weet waar u aan toe bent. Neem contact op voor een offerte op maat. Op kantooruren zijn wij bereikbaar op tel.

040 – 30 38 500.

Jaaropgaaf aanvragen

Handmatig werk wordt inmiddels vervangen door digitaal ondernemen en de informatiestromen binnen het bedrijf zijn hierdoor veel beter gedefinieerd, waardoor de jaaropgave nog sneller en eenvoudiger kan worden gemaakt. Als er nog handmatig getallen moeten worden ingevuld, dan kunnen mensen hun jaarrekening online maken of laten maken. De belastingdienst heeft speciaal voor deze situatie een tool ontwikkeld, waarmee je zelf berekeningen kunt maken.

Maar ook bijvoorbeeld voor advieskantoren is het belangrijk om jaaropgaven op tijd te verzorgen. Niet alleen moeten ze hun eigen jaarrekening goed verzorgd hebben nadat hun diensten zijn gebruikt, maar ook moeten er jaarafsluitingen worden gemaakt met buitengerechtelijke instelling of bedrijfsondersteuning.