Afschaffen sectorverloning geen gevolgen bij Payoffice B.V.

Minister Asscher heeft sectorverloning per direct afgeschaft

Onlangs heeft Minister Asscher de sectorverloning per direct afgeschaft. Dit heeft voor veel uitzendbureaus en backoffice organisaties in Nederland vervelende gevolgen, maar niet voor Payoffice B.V..

Flexibele arbeid duurder?

Minister Asscher zorgt er met deze maatregel voor dat flexibele arbeid in verschillende gevallen duurder wordt. Dit komt doordat een werkgever wordt ingedeeld in een bepaalde sector. Voor ondernemingen in de uitzendbranche betekent dit dat deze worden ingedeeld in sector 52 (Uitzendbedrijven). Dit geldt ook voor onze backoffice organisatie. Echter maakte veel uitzendorganisaties gebruik van de mogelijkheid om te worden ingedeeld in een andere vaksector, zodat zij te maken kregen met een betere premie en dus kosten konden besparen.

Uitzendorganisaties niet meer ingedeeld in vaksector

Doordat de afgelopen jaren veel werkgevers ingedeeld werden in een vaksector in plaats van in sector 52 (Uitzendbedrijven), heeft Minister Asscher er nu voor gezorgd dat de regels op dit punt zijn gewijzigd. Het is vanaf 25 mei 2017 voor geen enkele uitzend- of backoffice organisatie meer mogelijk om (gedeeltelijk) ingedeeld te worden in een vaksector. Op dit moment is het voor deze organisaties dus verplicht om in sector 52 ingedeeld te worden.

Vervelende gevolgen voor onze conculega’s

Deze wetswijziging heeft daarmee voor veel conculega’s grote gevolgen voor de hoogte van de kostprijs. Voorheen kon de premie uit de vaksector afgedragen worden, maar dat is na de afschaffing van de sectorverloning plots niet meer mogelijk. Daarmee stijgen de prijzen met wel 10% voor bedrijven die gebruik maken van backoffice ondersteuning en uitzenders.

Geen gevolgen voor Payoffice B.V. en haar klanten

Gelukkig blijf voor Payoffice B.V. en haar klanten alles hetzelfde en betaalt u bij ons dezelfde scherpe prijs die u van ons gewend bent. Mocht u echter vragen hebben over deze regeling of de gevolgen ervan, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag hoe het betreffende uw backoffice ondersteuning.