Als zzp’er administratie uitbesteden

Zzp’ers en backoffice ondersteuning

U bent freelancer of zzp’er geworden om heerlijk zelfstandig te kunnen werken in de tak van sport waar u goed in bent. Uw klanten waarderen dat en huren u graag in. Ziedaar: het grote voordeel van uw positie als zelfstandig ondernemer. U bepaalt zelf de koers van uw onderneming en beslist zelf over welke opdrachten u wilt uitvoeren. Geen gezeur van een baas en geen gedoe met collega’s. Helaas kan het bestaan van een succesvol zzp’er ook een keerzijde hebben. Tegenover uw vrijheid staat dat u geen inkomensgarantie heeft als het tijdelijk wat minder gaat en wanneer er opdrachten minder binnenkomen. Ook moet u zelf uw eigen arbeidsvoorwaarden regelen, waaronder verzekeringen en een eventueel appeltje voor de dorst in de vorm van een pensioen. Heeft u dat niet (goed) geregeld of vindt u dat zelfs te kostbaar? Weet dan dat deze nadelen vrij eenvoudig op te vangen zijn met backoffice ondersteuning.

Voordelen van backoffice uitbesteden voor zzp’ers

Hoewel zzp’ers een beter uurtarief kunnen declareren dan een werknemer in loondienst, heeft de gemiddelde freelancer weinig oog voor financiële zekerheid. In de meeste gevallen gaat nog steeds de schoenendoos met bonnetjes naar de boekhouder en dan is de administratie weer gedaan. Wat veel zzp’ers niet weten is dat een zzp’er mét backoffice ondersteuning geen arbeidsrechtelijke en fiscale risico’s loopt. Bovendien zijn er dan geen debiteurenrisico’s, wordt er pensioen opgebouwd en is de zzp’er verzekerd voor ziektekosten. Wie als zzp’er zijn backoffice uitbesteedt hoeft ook geen tijd te besteden aan administratieve werkzaamheden en belastingproblematiek. In zo’n geval ontvangt u als zzp’er maandelijks een gegarandeerd salaris van het bedrijf dat uw backoffice verzorgt.

’Geheim’ van backoffice ondersteuning

Het geheim van backoffice ondersteuning is dat er geen geheim is. Het is voor een zzp’er gewoon een heel handige garantie voor een financieel zorgeloos ondernemersbestaan. De investering die u er als zzp’er voor doet, bestaat uit een vergoeding voor de dienstverlening van de backoffice ondersteuning. Dat is meestal een bepaald (standaard)percentage van het totale factuurbedrag. Is dat interessant voor u? Neem dan gerust eens contact op met een erkend bedrijf in backoffice ondersteuning om de mogelijkheden voor u eens goed door te spreken. Andere tip: bespreek met een deskundige accountant uw mogelijkheden voor het uitbesteden van uw backoffice.

Interesse in backoffice ondersteuning voor zzp’ers?

Heeft u interesse in backoffice ondersteuning voor zzp’ers? Let dan wel goed op wat dit persoonlijk voor u betekent. Informeer naar alle voorwaarden en vraag of er eventuele minimummarges gelden en of er opstartkosten betaald moeten worden. Met andere woorden: bereid u goed voor! Zo kunt u een vliegende start maken samen met uw backoffice ondersteuner. Wij hopen dan natuurlijk dat u kiest voor de diensten van Payoffice B.V..