Backoffice onderwijs

Backoffice ondersteuning interessant voor het onderwijs

Backoffice onderwijs door payoffice.nl

Als u als docent bij een specialist in backoffice ondersteuning in dienst bent, dan bent u juridisch gezien in dienst bij het betreffende bedrijf en niet de school waar u werkzaam bent. Het is dan de taak van dit bedrijf om de administratie van de school over te nemen. Waar het dan eigenlijk op neer komt, is dat u verhuurd wordt aan de desbetreffende school. Tegenwoordig wordt het steeds interessanter voor zelfstandige docenten om voor backoffice ondersteuning te kiezen. De reden hiervoor is dat de overheid strenger gaat controleren op schijnzelfstandigheid door de invoering van de wet DBA.

De wet DBA

Toen de wet DBA op 1 mei 2016 werd ingevoerd, werd de VAR afgeschaft. In de plaats hiervan is de modelovereenkomst tussen de opdrachtgever en de zelfstandige docent gekomen. In deze overeenkomst maken de opdrachtgever en de opdrachtnemer gezamenlijk afspraken over de samenwerking en de opdracht. Wanneer beide zich tijdens de opdracht houden aan de afspraken van de modelovereenkomst, is het een werk buiten dienstbetrekking. De Belastingdienst gaat op basis van deze overeenkomst kijken of de opdrachtgever loonheffing moet inhouden. Ook zal er gekeken worden of werknemersverzekeringen, premies en de bijdrage zorgverzekeringswet betaald dient te worden.

Voordelen uitbesteden backoffice voor zelfstandige docenten

Voor zelfstandige docenten zitten er vele voordelen aan te kiezen voor een backoffice ondersteuning. Zo kunnen deze docenten profiteren van de volgende voordelen als zij kiezen voor Payoffice B.V.:

  • Tijdige en correcte betalingen
  • Arbeidsvoorwaarden zijn transparant
  • Een duidelijke administratie
  • Hulp bij eventuele arbeidsongeschiktheid
  • Scholen terughoudend in het aannemen van zelfstandigen


Doordat de overheid heeft laten weten dat zijn in 2017 strenger gaan controleren op schijnzelfstandigheid door de wet DBA, worden scholen steeds terughoudender in het aannemen van zelfstandige docenten. Schijnzelfstandigheid is wanneer een zelfstandige docent slechts werkzaam is voor een werkgever. Voor scholen is het moeilijk om te controleren of deze slechts bij één werkgever actief is. Hierdoor wordt het ook steeds interessanter voor scholen om zelfstandigen aan te nemen via een gespecialiseerd bedrijf.

Backoffice ondersteuning voor scholen en zelfstandige docenten

Zoals u merkt is het voor scholen en zelfstandige docenten een uitkomst om met een backoffice ondersteuning te werken. Zo wordt ook de salarisadministratie geregeld en ook zijn deze bedrijven altijd op de hoogte van de nieuwste wet en regelgeving. Backoffice ondersteuning is een uitkomst voor scholen en zelfstandige docenten!

Het onderwijs is een bijzonder competitieve branche, waarin u geen steek wilt laten vallen. Het liefst richt u alle aandacht op uw kernactiviteiten, maar allerlei randzaken, zoals het werven en selecteren van geschikte uitzendkrachten en de daarbij behorende loonadministratie, gooien roet in het eten. Nu is het wellicht niet eerlijk om bovenstaande een ‘randzaak’ te noemen, maar u weet wat wij bedoelen: u genereert er niet direct omzet mee.
Alhoewel het een grote stap voor een bedrijf betekent, kan het uitbesteden van de zogeheten backoffice voor uitzendkrachten meteen verschil maken. Een positieve verandering die u onmiddellijk in uw bedrijfsresultaat merkt. U hoeft immers geen mankracht en aandacht meer aan de administratieve rompslomp te besteden, maar kunt u volledig richten op uw Onderwijs-activiteiten. Een backofficebedrijf maakt dat mogelijk.

Kies voor Payoffice B.V.?

Wij werken slimmer werken dan andere backofficebedrijven. Dit mede doordat wij een in huis ontwikkeld softwareprogramma hebben, welke alle partijen veel tijd en moeite bespaart. Uw Onderwijs-uitzendkrachten checken online hun loonstrookjes en kunnen hun gegevens wijzigen. Ook kunnen zij wekelijks hun gewerkte uren online invullen, waarna wij alles correct verwerken en het loon van de uitzendkrachten uitbetalen. 
Meer weten over het uitbesteden van uw backoffice aan een ware specialist? Neem contact met ons op om te ontdekken hoe Payoffice B.V. u kan helpen flinke sprongen in de Onderwijs branche te maken.