De kracht van de inzet van flexmedewerkers

17 april 2020

Met de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) op 1 januari jl. lijkt de inzet van flexibel personeel minder populair te worden. Bent u inderdaad duurder uit als u meer flexwerkers in dienst heeft? En welke nadelen of juist voordelen bieden flexwerkers ten opzicht van medewerkers in vaste dienst?

De commissie Borstlap stelt maatregelen voor die ervoor moeten zorgen dat flexwerk wordt ontmoedigd door het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om werknemers in vaste dienst (voor onbepaalde tijd) te hebben. In de praktijk blijkt echter juist het tegenovergestelde het geval te zijn. De keerzijde van de medaille is echter dat miljoenen werknemers die nu in (vaste) loondienst werken hierdoor mede juist minder zekerheid krijgen. Het lijkt er zelfs op dat met de voorstellen van de commissie Borstlap eigenlijk iedereen een soort flexkracht wordt. Dat lijkt geen goede tendens. Het is zelfs zo dat, ondanks de uitspraken van de commissie Borstlap, het percentage ingezette flexwerkers in laatste drie maanden met 8% is gestegen, ten opzichte van 2019. Een aanzienlijke stijging. En als het aan de inschatting van Kenniscentrum TNO ligt is in de loop van 2020 één op de drie werknemers een flexwerker.

Voordelen van werken met flexibele arbeidskrachten

De inzet van flexwerkers heeft veel voordelen. We zetten ze voor u op een rij:

  • Werving en selectie van flexmedewerkers kunt u eenvoudig uitbesteden. Dat scheelt u veel tijd in administratieve handelingen. Zo hoeft u ook niet alle kennis in huis te hebben van het werken met flexibele werknemers. Een backoffice ondersteuning heeft de kennis van en kanalen tot de arbeidsmarkt in huis.
  • Flexwerkers kunnen snel en doelmatig op de werkvloer worden ingezet. Geen ellenlange selectieprocedures voor elke functie opnieuw. Bevalt een flexwerker bovendien niet, dan zit u niet vast aan een jarenlange gedwongen samenwerking.
  • Doordat flexwerkers veel verschillende werkzaamheden verrichten in diverse branches beschikken zij vaak over veel en soms bijzondere competenties. Deze kunnen zij voor uw bedrijf inzetten.
  • U loopt minder werkgeversrisico’s. U kunt deze namelijk verleggen naar een backoffice organisatie die uw uitzendkrachten beheert.
  • Wilt u uiteindelijk, bij gebleken geschiktheid, de flexwerker in vaste dienst nemen, dan kan dat altijd.

Uw personele en financiële administratie in een backoffice ondersteuning

  • De gehele personele en financiële administratie van uw flexwerkers geeft u eenvoudig uit handen. Laat de specialisten van backoffice ondersteuning van Payoffice B.V. dit voor u uitvoeren. U houdt de regie, wij doen het werk.
  • Wij betalen de uitzendkracht de gewerkt uren uit. Zo kunnen deze tijdig over hun loon beschikken. Dat houdt het voor iedereen overzichtelijk.
  • Als u een medewerker via Payoffice inhuurt, kunnen wij ook eventueel invulling geven aan resterende uren, op verzoek van de uitzendkracht. Zo kan uw flexmedewerker optimaal werken.

Bovenstaande toont hopelijk aan dat de inzet van een flexibele medewerker voor uw bedrijf nog steeds interessant kan zijn, ondanks de maatregelen bij de invoering van de WAB.

Kwaliteit voor een betaalbaar tarief

Geïnteresseerd in het onderbrengen van uw flexwerkers in een goedkoop en kwalitief hoogwaardig backoffice uitzendbureau? Neem contact met op Payoffice B.V., dan vertellen we u graag vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn.

Payoffice B.V.
Telefoon (tijdens kantooruren): 040 – 30 38 500
E-mail: info@payoffice.nl