Waar moet u opletten tijdens uitbesteden backoffice? Wij geven u handige tips in dit blog!

Voordat u overgaat tot het uitbesteden van uw backoffice, lees eerst onze tips

Overweegt u te kiezen voor het uitbesteden van uw backoffice? Dit is een zeer verstandige keuze. Het uitbesteden van uw financiële administratie bespaart u veel tijd en u kunt er dan ook van uitgaan dat dit professioneel en goed uitgevoerd wordt. Maar er komt wel het één en ander kijken bij backoffice ondersteuning door een externe professionele partij. Bedenk daarom van tevoren goed hoe u de backoffice ondersteuning voor zich ziet. Wij vinden het belangrijk om u hierbij te helpen, vandaar onze handige tips.

Op welke manier en op welke tijd betaalt u uw personeel?

Omdat iedere onderneming anders is, is backoffice ondersteuning ook nooit precies hetzelfde. Hierin is het belangrijk om te bedenken hoe u uw personeel uitbetaalt, zodat wij dat via backoffice ondersteuning goed voor u kunnen verzorgen. Kiest u voor een uurtarief? Of betaalt u liever een vast salaris uit? De makkelijke keuze is om te kiezen voor een vast salaris. Hierdoor hoeven er geen moeilijke berekeningen gemaakt te worden over hoeveel uur er gewerkt is. Laat u ook goed informeren over wat de meest betaalbare optie is voor uw onderneming. Maak met onze backoffice professionals duidelijke afspraken en bespreek ook op welke manier u wilt uitbetalen. U kunt namelijk kiezen om dit per vier weken te doen, maar wekelijks en maandelijks behoren ook tot de mogelijkheden. Aan elk van deze opties zijn voordelen verbonden. Laat u dus goed informeren over wat in uw situatie het best is.

Welke kosten komen er nog meer kijken bij backoffice ondersteuning?

Een goede tip om bij het uitbesteden van uw backoffice aan te denken, is dat het aan te raden is om goed te overwegen welke bijkomende kosten u uw werknemers moet uitbetalen. Uiteraard wordt er al rekening gehouden met verzekeringen en loonheffingen. Maar er zijn ook nog andere kosten zoals bijvoorbeeld reiskosten. Bepaal van tevoren wat u aan reiskosten wilt uitgeven. Zo heeft u in één keer alles duidelijk en kunt u zich richten op waar u goed in bent, namelijk ondernemen.

Wat te doen bij backoffice ondersteuning

Bacoffice ondersteuning gaat in goed overleg en u moet ook goed nadenken over hoe u dit wilt inrichten, zodat wij het voor u kunnen regelen. Denk dus goed na over de volgende zaken:

  • Op welke manier betaalt u uit?
  • Op welk tijdstip betaalt u uit?
  • Wat zijn de bijkomende kosten?
  • Wat zijn de baten in vergelijking met de kosten?

Wij hopen u met onze tips het makkelijker te maken wanneer u kiest voor backoffice ondersteuning. Wij adviseren u dan ook om hier goed over na te denken. Hierdoor wordt het mogelijk om een weloverwogen besluit te maken. Nadat wij samen met u een antwoord hebben gevonden op al deze vragen, kunnen wij de salarisadministratie volledig voor u ontzorgen. U houdt dan tijd over voor andere zaken!