TOFA aanvragen per 22 juni voor flexwerkers in Coronacrisis

16 juni 2020

Flexwerkers met substantieel inkomensverlies door de Coronacrisis kunnen zoals het nu staat vanaf 22 juni a.s. bij het UWV een aanvraag doen voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Momenteel is het UWV hard bezig om het aanvraag- en uitkeringsproces in te richten en te testen. 

Voor welke flexwerkers is de TOFA-regeling bedoeld?

flexwerker voor hoog opgeleide banen

De TOFA-regeling is bedoeld voor diegenen die in februari 2020 meer dan 400 euro bruto-inkomsten (drempelbedrag) hadden, en in april 2020 meer dan de helft daarvan aan inkomen verloren is. Zij komen in aanmerking voor een vaststaande eenmalige bruto tegemoetkoming van 550 euro per maand voor de maanden maart 2020, april 2020 en mei 2020. In deze periode mag de aanvrager geen uitkering hebben ontvangen. De voorwaarden voor de TOFA-regeling die op 11 juni 2020 gepubliceerd zijn, vindt u hier.

Op verzoek van de Tweede Kamer zijn zowel het drempelbedrag als het tegemoetkomingsbedrag lager dan in het oorspronkelijke kabinetsvoorstel. Op deze manier wordt de groep mensen die aanspraak maakt op de regeling verruimd. Ook komen er zo onder andere meer studenten voor in aanmerking.

Meer informatie vindt u op: uwv.nl/tofa

De voordelen van flexwerkers in een backoffice uitzendbureau

Werkt u als ondernemer veel met flexibele medewerkers, zoals uitzendkrachten, dan is het, zeker in deze onzekere Coronatijd, een goed idee deze groep medewerkers onder te brengen in een backoffice ondersteuning als die van Payoffice B.V. Naast dat wij u veel administratief werk uit handen nemen, kunnen wij ook uw uitzendkrachten, door de flexibele inzetbaarheid, beter aan het werk houden. Zo houdt u uw schaarse ingewerkte groep werknemers vast en heeft de uitzendkracht minder kans op inkomensverlies. Besteedt u de personele administratie en werving en selectie van medewerkers aan ons uit, dan houdt u bovendien meer tijd over voor zaken die nu uw aandacht behoeven.

Wilt u meer weten over de voordelen van het werken met een backoffice administratie als die van Payoffice, neem dan gerust en kijkje op onze website. U kunt ook geheel vrijblijvend telefonisch contact opnemen met ons team van specialisten 040 3038500 of u kunt ons een e-mail sturen info@payoffice.nl.

Direct een offerte aanvragen? Dat kan ook.