Sectorspecifieke aanpassingen uitzendbranche now-regeling

9 april 2020

Vanaf 6 april 2020 kunnen werkgevers in de uitzendbranche ook in aanmerking komen voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). De uitzendbranche pleit voor een aantal aanvullende criteria binnen deze regeling. Dit omdat anders nog eens duizenden uitzendkrachten hun werk dreigen te verliezen. Zij pleiten er onder meer voor dat ook op inleners- en opdrachtgeversniveau de voorwaarde van 20% omzetdaling geldt.

Voorwaarde 20% omzetverlies

Voor uitzendbureaus kan toepassing van alleen de belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te komen voor de NOW-regeling, die van 20% omzetverlies binnen de eigen onderneming, wel eens ongunstig uitpakken. Veel uitzendbureaus komen niet aan deze 20% omzetverlies, maar toch kunnen uitzendkrachten hun baan verliezen. Dat kan doordat een opdracht juist bij de inlener ophoudt of voor ten minste 20% vermindert. Uitzendondernemers kunnen die uitzendkrachten dan niet meer in dienst houden, als zij dan niet ook binnen de NOW-regeling vallen. Flexondernemers zouden ook op inleners- en opdrachtgeversniveau aanspraak moeten kunnen maken op de regeling. Zowel de Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN) als een grote werkgever als de NS heeft de minister erop gewezen dat uitzendkrachten hier een uitzonderingspositie vervullen.

Sectorspecifieke aanpassingen uitzendbranche noodzakelijk

Ondanks dat de minister aankondigde geen sectorspecifieke aanpassingen te doen, geeft hij toch aan open te staan voor suggesties en de uitzendbranche tegemoet te willen komen. Het kabinet wil zoveel mogelijk mensen tijdens de Coronacrisis aan het werk houden. Op 2 april is zo ook bekend gemaakt dat uitzendbureaus en detacheerders die een g-rekeningen gebruiken, de Belastingdienst kunnen verzoeken om het tegoed op deze rekeningen te deblokkeren.

Backoffice ondersteuning via Payoffice

Onderneemt u in een branche waar nu veel vraag is naar arbeidskrachten? Dan moet u in deze hectische tijd vast ook een beroep doen op flexwerkers en uitzendkrachten. U kunt deze onderbrengen bij onze backoffice ondersteuning https://payoffice.nl/wat-is-backoffice-ondersteuning/wat-is-backoffice-ondersteuning/. Dit biedt vele voordelen. Wij nemen graag uw uitzendkrachten administratie van u over. Maar kunnen u ook assisteren in het werven en selecteren van deze specifieke groep werknemers. Dat bespaart u veel tijd en u profiteert van onze uitgebreide kennis in de uitzend-arbeidsmarkt. Backoffice uitzendbureau Payoffice is de efficiënte, betrouwbare en zeer betaalbare partner. Wij zetten ons graag voor u in.

Nieuwsgierig geworden wat Payoffice backoffice voor u kan betekenen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op, we vertellen u graag meer. Dat kan telefonisch 040 – 30 38 500 of per e-mail info@payoffice.nl.